Standard Horizon MATRIX / GX2000E DSC Class D hajórádió     
Ideális hajórádió a tengerészeknek, akiknek már van egy AIS a fedélzeten.

25 wattos fixen beépíthet VHF rádiós AIS vevovel vagy transponder bemenettel, úti cél navigációval, 30 wattos hangosbeszélovel (ködjelzésekkel). RAM3 távvezérlo kompatibilis.

gx2000e mobil hajó rádió (GX-2000, GX-2000E, GX2000)

Package

AIS bemenet
Van AIS vagy transzponder a hajódon? A GX2000 (GX-2000, GX-2000E, GX2000) MATRIX a tökéletes választás. Amikor a Matrix csatlakoztatva van egy AIS vevőhöz vagy transzponderhez, akkor a kijelzőn megjelenik a körzetünkben lévő hajóknak az adatai a dedikált AIS gomb megnyomásával. A hajórádió kijelzi AIS MMSI-t, hívójelet, hajó nevét, BRG-t, DST-t, SOG-ot és COG-ot. AIS vevő segítségével be tudjuk azt is állítani, hogy ha egy hajó túl közel kerül hozzánk, akkor riasztást adjon (CPA).

Navigáció töréspontokkal / útpontokkal
A hajórádióban 100 töréspontot lehet elmenteni. Lehetőség van egyedi útvonalak / töréspontok beállítására, amely megmutatja a hajó helyzetét, irányát...stb. (SOG, COG, BRG (útirány), DST (távolság)) a töréspontokhoz képest egy külső GPS-hez kapcsolva.

Digitális szelektív hívás (DSC)
A D osztályos Matrix hajórádióban 70 elkülönített csatorna van, amely alkalmas DSC hívások fogadására, még akkor is, amikor a forgalmat hallgatja a VHF hajózási csatornán.

A vészjelző funkció aktiválásakor digitálisan továbbítja a segélykérést (MAYDAY), beleértve azt is hogy megadja a hajó adatait is (szélesség, hosszúság, idő (GPS-hez csatlakoztatva)) megkönnyítve az azonnali választ. Emellett olyan hívási funkciók is vannak, mint: egyéni, minden hajó (sürgősségi, biztonsági), csoportos, helyzetjelentés, helyzetkérés.

DSC pozíció lekérés és NMEA be/kimenet
Könnyen megoszthatjuk saját helyzetünket, más DSC-vel rendelkező hajókkal a körzetünkből a pozíció lekérés és helyzet jelentés funkciók segítségével. Néhány gomb megnyomásával lekérhető más hajók pozíciója vagy egyszerűen elküldhető a saját pozíciónk a kiválasztott másik hajónak.

Tisztahangú zajelnyomós technológiájú hangszórós mikrofon.
A MATRIX tiszta hangú zajelnyomós technológiájú hangszórós mikrofon elnyomja a nemkívánatos háttérzajokat, mint pl a motorzaj vagy szél zaj. Ezzel mikrofonnal lehetové válik a kristály tiszta hangzás, valamint a 16/9-es csatornák közvetlen nyomógombos elérése. E mellet a beépített hangszóró kristály tiszta hangot biztosít vételkor.

80dB vevő
A fejlesztéseknek köszönhetően visszautasítja a nem kívánt jeleket és VHF frekvenciákat. Emellett be van építve egy zajcsökkentő / csillapító is, ami megszűri a forgalmas kikötői zajokat.

30W PA és ködjelzés
A MATRIX tartalmaz egy 30 Wattos külső hangszórót ködjelzővel. Előnye, hogy a legutoljára kiválasztott VHF csatorna hallja a PA vagy köd jelzéseket az adott üzemmódokban.

Nagy és jól olvasható kijelző
A kijelzőn jól olvashatók az információk. Emellett a kontraszt és a fényerő is állítható rajta.

Programozható csatorna nevek

A MATRIX-ot már az előre beprogramozott csatornákkal szállítjuk, mint (16- vészjelzés, 22A-USCG, 71- rezgő funkció). A csatornák nevei testreszabhatóak, hogy könnyen beazonosítható legyen minden csatorna.

GPS
Ha a MATRIX-hoz csatlakoztatunk egy GPS-t, akkor a kijelzőn megjelenik a pozíciónk, a dátum és idő.

Opcionális RAM3
Távezérelni akarod a VHF hajórádiódat a vezetoállásból? A MATRIX a RAM3 távkezelő hangszórós mikrofonnal képes kontrollálni az összes VHF, DSC és AIS funkciókat a másod állomásról.

AIS receiver or transponder connection required.

Programozható szken, Prioritásos szkennelés, Kettős figyelés
A szkennelés nem nagy ügy a MATRIX-nak. A rádió beállítható úgy, hogy pásztázza bármelyik csatornát (csatornákat) akár a prioritásos csatornával, akár a nélkül, valamint beállítható, hogy a prioritásos csatornát és egy másik kijelölt csatornát pásztázzon felváltva (kettos figyelés).

ATIS Mód

Felhasználó által programozható ATIS mód.

Ha a Standard Horizon MATRIX hajórádió normál használat közben bármilyen vízkár éri, az első 3 évben ingyen megjavítjuk vagy kicseréljük! 

GX2000E hajórádió tartozékai

standard horizon VH-310 távkezelo kézibeszélo
standard horizon CMP-30 / RAM3 távkezelo hangszóró mikrofon
standard horizon CMP25B távkezelo hangszóró mikrofon
VH-310 távkezelő kézibeszélő
CMP-30 / RAM3 távkezelő hangszóró mikrofon
CMP25B távkezelő hangszóró mikrofon
CVS2500 voice scrambler
standard horizon MLS-300 külso hangszóró standard horizon MLS-310 külso hangszóró
standard horizon 220SW 114 mm külso megafon
standard horizon  240 sw négyzetes kültéri megafon
MLS-300 külső hangszóró MLS-310 külső hangszóró
220SW 114 mm külső megafon
240SW négyzetes kültéri megafon
standard horizon CT-100 mikrofon hosszabbító kábel
standard horizon MMB-84 beszerelo keret
   
CT-100 7 m mikrofon hosszabbító kábel CMP25-höz
MMB-84 beszerelő keret